Четири големи македонски капацитети за преработка и конзервирање зеленчуци и овошје лани направиле приходи од 25 милиони евра покажува анализата на Фактор. ...
сите 3 | | | веќе видена

Во Повардарјето и Овче Поле за 30 години нема регистрирано ниту еден случај на тешка реакција предизвикана од која било вакцина, вклучувајќи ја и таа за мали ...
| | веќе видена

Се одржа Шестиот по ред Интернационален поетски фестивал „Литературни искри” , во Центарот за култура „АСНОМ” во Гостивар. Фестивалот се организираше во чест ...
сите 2 | | | веќе видена

Во почетокот на јуни премиерот Зоран Заев ќе ја соопшти одлуката кои министри, директори на јавни институции, шефови на подрачни единици…ќе заминат од ...
| | веќе видена

Меѓу подвижните празници и во црковниот и во народниот календар значајно место има празникот Преполовение, меѓу народот познат како Руса Среда. Овој празник ...
сите 2 | | | веќе видена

На 25 Мај