Какво потсвесно влијание може да има новото име на македонската држава за функционерите на СДСМ покажа градоначалникот на Гевгелија, Сашо Поцков, кој за ...
| | веќе видена

Празникот на светиот великомаченик Георгиј познат како Ѓурѓовден се празнува на 6 мај според новиот (или на 23 април според стариот) календар. Тој се смета за ...
сите 3 | | | веќе видена

Време зa читање: 4 минути 46,1% од етничките Македонци вработени во јавниот сектор се со високо образование, кај Албаниците овој процент е поголем и изнесува ...
сите 3 | | | веќе видена

Mакедонија постојано се соочува со несоодветно управување со отпадот кој се депонира на диви депонии или пак е расфрлан по речните корита, ги затрупува ...
| | веќе видена