Пишува: Марко КИТЕВСКИ („Македонски празници и празнични обичаи“) Празникот на светиот великомаченик Георгиј познат како Ѓурѓовден се празнува на 6 мај според ...
сите 3 | | | веќе видена

Mакедонија постојано се соочува со несоодветно управување со отпадот кој се депонира на диви депонии или пак е расфрлан по речните корита, ги затрупува ...
| | веќе видена

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 16 април денеска е Велики Четврток. Денешниот празник е еден од базичните настани за Црквата. Сега ...
сите 5 | | | веќе видена