Територијата на нашата држава се наоѓа во поле на висок воздушен притисок (антициклон) кој условува стабилно, суво и невообичаено топло време со високи ...
сите 13 | | | веќе видена

На 15.02.2019 година, од страна на Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе, во Сектор за криминалистички истраги, при ...
сите 22 | | | веќе видена

Претседателот на асоцијацијата „Хрватско-македонска тангента", Сашо Гоергиевски и почесниот член, поранешниот хрватски претседател Иво Јосиповиќ, денеска ...
сите 2 | | | веќе видена

Сè помалку возови сообраќаат од и до Скопје. Единствената меѓународна линија е до Приштина. Редуцирани се и меѓуградските линии. Поради ваквата состојба ...
сите 2 | | | веќе видена

Барањата од областа на комуналното уредување во општина Гевгелија брзо и навреме се решаваат бидејќи во најчест случај тие се однесуваат за решавање на ...
сите 2 | | | веќе видена

Силен циклон над Атлантикот од денес па во следните денови како над целиот Европски Континент па така и кај нас ќе услови стабилно, суво и натпросечно топло ...
| | веќе видена

Пазаете си ги децата – оваа објава денеска кружи низ социјалните мрежи. Граѓаните предупредуваат дека возасен човек бара од деца да испрати некаде сигнал на ...
| | веќе видена

На денешн ден - 17 февруари - Ден на македонското новинарство 1600.- По пресудата на инквизицијата на плоштадот Кампо деи Фиори во Рим бил запален Џордано ...
| | веќе видена

next