Караванот „Рамо до рамо до победа“ на СДСМ денеска беше на терен со граѓаните на Прилеп, Битола, Могила, Кичево, Тетово, Ресен, Карпош, Гевгелија и Долнени. ...
сите 4 | | | веќе видена

Колку е успешна една влада се гледа преку инфраструктурата. Во некои други ресори може да се вадат, но во инфраструктурата е едноставно или е направено или не ...
сите 6 | | | веќе видена

Во 2022 година во Македонија дипломирале 7.483 студенти на додипломски студии на високите стручни школи и на факултетите, што претставува намалување за 3,5% во ...
| | веќе видена

Во Собранието денеска продолжи седницата на Комисијата за прашања на изборите и именувањата на чиј дневен ред е утврдување на предлози за избор на членови на ...
сите 8 | | | веќе видена

Не биле богати тие што имале пари, туку тие што имале топки катран по таваните, вели Томе Крстевски, директор на Музеј галеријата во Кавадарци со кого заедно, ...
сите 2 | | | веќе видена

Денеска, во Дојран се формираше граѓанското здружение „Нова визија за иднината”, а за негов претседател избран е Илија Илиев. Идејниот творец на граѓанската ...
сите 2 | | | веќе видена

Средношколците од угостителско туристичката струка при гевгелиското средно училиште добија свој функционален објект каде ќе изведуваат практичната настава. ...
сите 2 | | | веќе видена