СЕ БЛИЖИ КРАЈОТ НА КАМПАЊАТА Се гледа крајот на изборната кампања. Острата реторика на партиите продолжи и по првиот изборен круг, а не изостануваат ниту пак ...
сите 2 | | | прочитана: 18721 | веќе видена

Гевгелија, којашто е со отворени порти кон Европа, знам дека нема да дозволи режимот да се инсталира во градот и налик на Скопје, да ви донесат бикови, шмизли, ...
сите 6 | | | прочитана: 14112 | веќе видена

На територијата на Општата болница со проширена дејност од Гевгелија, под чија надлежност се уште општините Богданци и Дојран, бројката на вакцинирани граѓани ...
сите 3 | | | прочитана: 8473 | веќе видена

ЕДЕН ЧЛЕН СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ИСТОРИСКИ ПРАШАЊА Во последно време имаше отворени обиди за политичко влијание врз работата на Комисијата што кулминираше ...
| | прочитана: 7983 | веќе видена

На вчерашната седница на членовите на Државната изборна комисија (ДИК) едногласно беше усвоен Предлог-упатството за измените и дополнувањата на упатството за ...
сите 19 | | | прочитана: 7887 | веќе видена

МОЖНО ЛИ Е ДА ИМАМЕ НЕДОСТИГ НА СТРУЈА? Според првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски од сега е јасно дека оваа зима ќе имаме рестрикции на струја. ...
сите 7 | | | прочитана: 7767 | веќе видена

Во следната година Македонија треба особено да ја подобри интерсекторската координација и да ги зголеми финансиските ресурси за намалување на аеро-загадувањето ...
сите 12 | | | прочитана: 6840 | веќе видена

Компаниите кои имаат стабилни договори за снабдување со електрична енергија, засега не стравуваат од недостиг или евентуален скок на цените, е заклучокот од ...
| | прочитана: 910 | веќе видена

Опозицијата ако добие дел од власта на локално ниво, ќе се повлече од деструктивност, ќе биде во постојан контакт со централната власт и не ќе може да се ...
сите 9 | | | прочитана: 709 | веќе видена

На 28 Октомври